Uutiset, blogit ja muut kirjoitukset

Pian pääsemme taas viettämään Suomen Itsenäisyyspäivää ja sen myötä myös linnanjuhlia.

Kiitollisuus

19.10.2019

"Tervetuloa viettämään tätä pientä hetkeä kanssani näiden elämämme tärkeinpien asioiden äärellä.

Niin se vaan kuuma ja helteinen kesä Unkarissa painuu syksyksi. Kiitollinen ja hyvä mieli täyttää sydämeni Jumalan uskollisuudesta sekä teidän antamastanne tuesta.

Ehjä ihminen

18.09.2019

Kirjoittaessaan Tessalonikissa asuville uskoville Paavali päättää kirjeensä seuraavanlaiseen toivotukseen: "Itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonaan ja varjelkoon koko olemuksemme, teidän henkenne, sielunne ja ruumiinne, niin että olette nuhteettomat Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa" ( 1 Tess 5:23 ).

Tervehdys täältä helteisestä Unkarista. Asiat ovat nytkähtäneet hitaasti ja kovan puristuksen kautta onneksi eteenpäin. Sain sinne Kysille 5x soitettuani leikkaukseen ajan, eli 12.8 päiväkirran puolelle ois puukon alle meno ja sitä ennen eli 3 arkivrk pitää antaa labrat, ja EKG että ne ovat sitten valmiina.

Pääsiäinen on takana ja helatorstai edessä, jota vietetään Jeesuksen taivaasen astumisen muistoksi.

Olemme saaneet seurakuntana olla tukemassa Tarja Honkasen työtä Unkarin romanien parissa. Hän vieraili Juvalla huhtikuun alussa. Klikkaamalla tämän blogikirjoituksen lopussa olevaa linkkiä pääset kuuntelemaan hänen 7.4.2019 Juvalla ehtoollisjuhlassa pitämänsä puheen. Hän palaa uudelle työkaudelleen Unkariin kesäkuussa.

Lapsena monille meistä tuli aarteen etsintä leikkinä tutuksi. Kuljettiin itse piiretyn kartan avulla etsimässä aarretta lähialueilla. Vanhempana tuo etsintä on saattanut muuttaa vain muotoaan. Vapaa-ajan harrastuksenakin aarteita etsitään geokätköistä, sukeltamalla vanhoja hylkyjä jne.

..kyllä todellakin suuri oli eroavaisuus kun junassa Wienistä koti Soproniin kolkuteltiin. Aamulla sai lunta kyllästymiseen asti luoda Savossa ja Unkarissa lämmin Puztalta puhaltava tuuli sai toppatakin riisumaan. Sitten odotettu terassikauden avaus : tuossa 1x2m kokoisella alueella...ah mikä nautinto. Mustarastaan haikeaa huilua passasi illan...