Uutiset, blogit ja muut kirjoitukset

Kevät on monien juhlien aikaa. Erityisesti äskettäin ollut päivä 22.2.-22 oli varsin suosittu avioliiton solmimispäivä. Mitä arvokkaammat juhlat meillä on tiedossa sitä tarkemmin kiinnitämme huomiomme siihen millaisissa vaatteissa olemme sinne menossa.

Rakkahat ja uupumattomat lumenluojat ja loskakelien kellistäjät. Meillä se on kevään ensimmäinen päivä juuri nyt. Tänään sielun täytti pihapuiden titityy ja stirp stirp. Että en koksaan kyllästy tähän kevään tuloon, sen tietää kyllä tulevan, mutta aina sen tulo vaan häikäisee loistollaan. Ja pyykki kuivuu naruilla. Ai sitä tuoksua.

Elämme tällä hetkellä vuoden pimeintä aikaa. Ei ihme, että monet sytyttelevät kynttilöitä ja etsiskelevät taskulamppuja, varsinkin taajaman ulkopuolella lähtiessään ulkosalle.

Puhdas ja raikas vesi on elämän ehto täällä maapallolla niin ihmisille kuin muullekin luomakunnalle. Tuon puhtaan veden merkitys on tullut täällä Juvallakin konkreettisesti tietoisuuteemme tässä viime viikkojen aikana.

Elämme ajassa, jossa kuva Jeesuksesta saattaa syystä tai toisesta hämärtyä mielissämme, emmekä näe häntä enää sellaisena, kun raamattu hänet ilmoittaa. Raamattu kertoo, että Pietari joutui pohtimaan tuota kysymystä silloin, kun Jeesus kysyi häneltä, että kuka Jeesus hänen mielestään oli. Jeesus halusi Pietarin tunnustavan ääneen sen, minkä tiesi...

Hyviä tekoja

04.09.2020

Korona aika on rohkaissut meitä ehkä paremmin kuin aiemmin näkemään lähimmäistemme tarpeet ja auttamaa niisssä mahdollisuuksiemme mukaan. Tekemään hyviä tekoja.

Viime syksynä, marras-joulukuun vaihteessa minulla oli kehossani tulehdustila. Söin pari antibioottikuuria, jotka eivät kuitenkaan tehonneet. Lääkäri määräsi vahvemman lääkityksen, mutta sanoi, että jos tulee haittavaikutuksena keuhkoreaktio, lopeta kuuri heti, reaktiot ovat kuitenkin hyvin harvinaisia. Keskenhän lääkkeen syönti piti jättää,...