Uutiset, blogit ja muut kirjoitukset

Vanha suomalainen sananlasku sanoo, että valheella on lyhyet jäljet, mutta onko näin? Ainakin on eräs valhe, jonka vaikutus yltää tähän päivään saakka vuosituhansien takaa.


Olimme kesä-heinäkuussa Tansaniassa muutaman viikon matkalla. Matka sujui kaikin puolin hyvin. Olen itse viime matkoilla pyrkinyt vierailemaan uusissa työpisteissä joissa en ole aikaisemmin käynyt. Tälläkin reissulla oli mm. Mwagilun kylä jonne oli aloitettu työ joku vuosi sitten, oli hieno nähdä että kirkossa oli ihan kivasti väkeä ja heillä on...

Isän poika

25.03.2024

Elämme pääsiäisviikkoa. Pysähdyn hetkeksi miettimään, mitä Jeesuksen ristinkuolema meille oikeastaan merkitsee. En aio sitä tässä muutamalla rivillä kovin laajasti selvitellä. Valotan sitä tällä kertaa mahdollisimman konkreettisesti ja arkisesti.

Ystävyydestä

12.02.2024

Vietämme tällä viikolla Ystävänpäivää. Kysyin kerran tuolla Kaarihallilla lapsilta, että onko heillä ystävää. Onneksi kaikki vastasivat tuohon kysymykseen myönteisesti. Näin ei kuitenkaan kaikkien kohdalla ole vaan yksinäisyys ja syrjäytyminen kaiken ikäisten kohdalla näyttää olevan vain kasvamaan päin. Ei ole ketään sellaista jolle voisi kertoa...

Keidas

12.10.2023

"Keidas on aavikolla kostea, rehevä ja viljelyskelpoinen paikka, jossa on pysyvästi saatavilla makeaa vettä." (Wikipedia)

Ihminen voi elää viikkoja ilman ruokaa, ilman vettä muutamia päiviä, mutta ei ilman toivoa hetkeäkään. Näin on joku viisas joskus todennut. Ruuan ja juoman monipuolisuudesta ja saatavuudesta puhutaan kyllä paljon, mutta tuo toivosta puhuminen jää usein hiukan vähemmälle. Siksipä siitä jokunen sana tässä kirjoituksessani.

Sari Matikainen Marttyyrien ääni järjestöstä vierailee Juvalla helluntaiseurakunnassa su 8.10. klo 16. Tilaisuudessa hän kertoo kristittyjen vainoista eri puolilla maailmaa. Tilaisuudessa on saatavan myös ajankohtaista uutuuskirjaa Afrikan tähdet, joka kertoo kääntyneistä terrorin varjossa.

Rauhanruhtinas

11.09.2023

Olen kuullut sanottavan, että rakkaalla lapsella on monta nimeä. Siinä mielessä olen varmaan itsekin ollut erittäin rakastettu, kun minullakin on kolme etunimeä.

"Savun hälvettyä tarkistetaan kytkennät" on saatettu monasti todeta, kun jo joku vahinko on päässyt tapahtumaan. Usein erilaisten laitteiden käyttöohjeet kaivetaan vasta silloin esiin ja tutustutaan niihin tarkemmin. Näin käy meille myös joskus omankin elämämme kohdalla. Vasta sitten, kun haaksirikko on jo tapahtunut tai asiat ovat pahasti...