Uutiset, blogit ja muut kirjoitukset

Turvatakuut

16.05.2022

Pian on helatorstai, jota vietämme Jeesuksen taivaaseen menemisen muistoksi.

Tällä iloisen riehakkaalla tavalla huudetaan aina meille , kun saavumme romanikylille, se on tuttavallinen ja epävirallinen tervehdys. Siihen vastataan samalla tavalla. Tällä kertaa tämä Szokkoloom kätkee hieman haikeutta sisäänsä. Nämä käynnit tulevat ratkaisevasti harvenemaan, toukokuussa minulla alkaa kesäloma, kuten tiedättekin, joka on siis...

Toikkarikerhoja on ollut Juvalla 20 vuotta ja Kids Action Night -tapahtumia reilut 10 vuotta. Toivottavasti saamme vihdoin järjestää toukokuussa Kaarihallilla Special Kids Action Night -tapahtuman.

Vanha suomalainen sananlasku sanoo, että valheella on lyhyet jäljet, mutta onko näin? Ainakin on eräs valhe, jonka vaikutus yltää tähän päivään saakka vuosisatojen takaa.

Kevät on monien juhlien aikaa. Erityisesti äskettäin ollut päivä 22.2.-22 oli varsin suosittu avioliiton solmimispäivä. Mitä arvokkaammat juhlat meillä on tiedossa sitä tarkemmin kiinnitämme huomiomme siihen millaisissa vaatteissa olemme sinne menossa.

Rakkahat ja uupumattomat lumenluojat ja loskakelien kellistäjät. Meillä se on kevään ensimmäinen päivä juuri nyt. Tänään sielun täytti pihapuiden titityy ja stirp stirp. Että en koksaan kyllästy tähän kevään tuloon, sen tietää kyllä tulevan, mutta aina sen tulo vaan häikäisee loistollaan. Ja pyykki kuivuu naruilla. Ai sitä tuoksua.

Elämme tällä hetkellä vuoden pimeintä aikaa. Ei ihme, että monet sytyttelevät kynttilöitä ja etsiskelevät taskulamppuja, varsinkin taajaman ulkopuolella lähtiessään ulkosalle.