Uutiset, blogit ja muut kirjoitukset

Kiitollisuus

19.10.2019

"Tervetuloa viettämään tätä pientä hetkeä kanssani näiden elämämme tärkeinpien asioiden äärellä.

Niin se vaan kuuma ja helteinen kesä Unkarissa painuu syksyksi. Kiitollinen ja hyvä mieli täyttää sydämeni Jumalan uskollisuudesta sekä teidän antamastanne tuesta.

Tervehdys täältä helteisestä Unkarista. Asiat ovat nytkähtäneet hitaasti ja kovan puristuksen kautta onneksi eteenpäin. Sain sinne Kysille 5x soitettuani leikkaukseen ajan, eli 12.8 päiväkirran puolelle ois puukon alle meno ja sitä ennen eli 3 arkivrk pitää antaa labrat, ja EKG että ne ovat sitten valmiina.

Pääsiäinen on takana ja helatorstai edessä, jota vietetään Jeesuksen taivaasen astumisen muistoksi.

Olemme saaneet seurakuntana olla tukemassa Tarja Honkasen työtä Unkarin romanien parissa. Hän vieraili Juvalla huhtikuun alussa. Klikkaamalla tämän blogikirjoituksen lopussa olevaa linkkiä pääset kuuntelemaan hänen 7.4.2019 Juvalla ehtoollisjuhlassa pitämänsä puheen. Hän palaa uudelle työkaudelleen Unkariin kesäkuussa.

Lapsena monille meistä tuli aarteen etsintä leikkinä tutuksi. Kuljettiin itse piiretyn kartan avulla etsimässä aarretta lähialueilla. Vanhempana tuo etsintä on saattanut muuttaa vain muotoaan. Vapaa-ajan harrastuksenakin aarteita etsitään geokätköistä, sukeltamalla vanhoja hylkyjä jne.

..kyllä todellakin suuri oli eroavaisuus kun junassa Wienistä koti Soproniin kolkuteltiin. Aamulla sai lunta kyllästymiseen asti luoda Savossa ja Unkarissa lämmin Puztalta puhaltava tuuli sai toppatakin riisumaan. Sitten odotettu terassikauden avaus : tuossa 1x2m kokoisella alueella...ah mikä nautinto. Mustarastaan haikeaa huilua passasi illan...

Jeesus joutui useammin kuin kerran ottamaan kantaa opetuslasten pohdiskeluun siitä, "Kuka meistä on suurin?" Kyse ei todellakaan ollut ruumiillisista ulottuvuuksista; kuka on pisin, kuka painaa eniten, kuka käyttää XXL-koon vaatteita? Puhuttiin toisenlaisesta painoarvosta. 'Suuri' voitaisiin korvata sanoilla mahtavin, kunnioitusta herättävin,...

Roskapuhetta

11.10.2018

Ihmisroska. Tämä yhdyssana putosi kuin pommi suomalaisten tietoisuuteen joku aika sitten. Ikäväksi tilanteen teki sanan käyttäjän asema julkisena henkilönä; poliitikkona sekä sosiaali- ja terveysalan johtotehtävissä toimivana ihmisenä.