Seurakunnan toiminta

Tervetuloa tutustumaan ja osallistumaan seurakuntamme toimintaan!


Tältä sivulta löydät tietoa toimintamuodoistamme. 

Lapsi- ja nuorisotyö

Toikkari -toimintakerho pidetään perjantai-iltoina (ei kesällä) Juvan Kaarihallilla. Toikkari on toimintailta, jossa omia tietoja ja taitoja voi kokeilla noin kymmenessä eri toimintapisteessä, ja aina illan päätteeksi tarjoillaan iltapala. Ilta on tarkoitettu ensisijaisesti alakouluikäisille ja sitä vanhemmille. Kaikkein pienimmät voivat osallistua iltaan vanhemman kanssa ja valvonnassa.

Kids Action Night -toimintailtoja järjestetään perjantai-iltoina Juvan Kaarihallilla, muutaman kerran syksyisin ja keväisin. Illat ovat samantyyppisiä kuin Toikkari-illatkin. Toimintapisteitä on kuitenkin enemmän ja illat toteutetaan yhteistyössä Juvan ev.-lut. seurakunnan kanssa. 

Perinteinen lastenjuhla järjestetään temppelillä kaksi kertaa vuodessa. Luvassa on laulua, näytelmiä ja iloisia yllätyksiä. Lastenjuhlassa tarjoillaan myös ilmainen lounas.

Perhekirkkoja pyritään järjestämään ajoittain "Koko kansan jumalanpalveluksen" -nimisinä ja niistä ilmoitetaan erikseen.

Nuorten osalta tehdään yhteistyötä Juvan kunnan kanssa osallistumalla kerran kuukaudessa kunnan järjestämään Nuokkari-iltaan kunnan nuorisotilassa, Sampolassa klo 15-21. Lisäksi järjestetään vuosittain helmi- maaliskuun vaihteessa nuorten viikonloppuleiri Juvalla, Kannashovissa, yhdessä Mikkelin ja Pieksämäen helluntaiseurakuntien kanssa.

Lasten ja nuorten toiminnan periaatteena on "terve sielu terveessä ruumiissa" , johon myös nämä raamatusta nousevat kristilliset arvot kuuluvat olennaisena osana. 

Tarkempaa tietoa lasten ja nuorten tapahtumien ajankohdasta löydät täältä.

Lähetystyö

Lähetystyöhön seurakuntamme on osallistunut perustamisestaan lähtien yhdessä muiden seurakuntien kanssa. Tällä hetkellä olemme mukana tukemassa Tarja ja Markku Karjalaisen työtä Tansaniassa sekä Tarja Honkasen työtä Unkarissa romanien parissa.

Karjalaiset ovat tehneet lähetystyötä Tansaniassa yli 13 vuotta, ja nykyään he vierailevat alueella vuosittain. Markku on toiminut Tansaniassa opetustehtävissä eri seurakunnissa ja rohkaissut niiden työtä eteenpäin. Nyakaton paikallisseurakunnalla on yli 40 työpistettä eri kylissä noin 150 km säteellä, ja Mwanzan pääkirkolla työpisteiden määrä on lähes 40. Viime vuosina työalueeseen on tullut mukaan myös Ruanda, Burundi ja Etiopia.

Tarjan vastuulla on ollut lastentyö. Vuonna 2010 perustettu lapsityön tiimi kiertää ympäri Tanzaniaa pitäen lastentapahtumia, pyhäkouluopettajien opetustapahtumia ja myös innostaen seurakuntia lapsityöhön. Yleensä tapahtumissa on paikalla 100-200 lasta. Viime vuosina heille on jaettu myös  uudet testamentit kotiin vietäviksi. 

Kari ja Tarja Honkanen ovat tehneet hengellistä työtä pariskuntana vuodesta 1984 lähtien, Suomessa mm. Juvalla, ja Itävallassa 15 vuotta. Honkaset asuivat Unkarissa Várpalota -nimisessä kaupungissa. Karin kuoltua tuota työtä jatkaa nyt Tarja. Hänen tehtävänä on palvella, kohdata ja auttaa syrjittyä ja hyljeksittyä romanikansaa. Unkarissa asuu monia kodittomia, avuttomia ja siipeensä saaneita ihmisiä, joista kukaan ei välitä ja joita ei toivoteta kaikkiin seurakuntiin edes tervetulleeksi. Erityisesti nuoret äidit, lapset ja heitteille jätetyt ovat Tarjan sydäntä lähellä. Unkarin työssä häntä auttelee myös heidän poikansa Joosua.

Majataloillat

Majataloillat ovat sellaisia, että niihin tulemista ei tarvitse jännittää. Illat ovat luonteeltaan vapaamuotoista yhdessäoloa, jossa on myös tarjoilua, yhteislaulua, rukousta ja lyhyt Raamatun opetus illan aiheesta, josta keskustellaan. Illan päätteeksi on mahdollisuus myös henkilökohtaiseen keskustelu- ja rukoushetkeen.

Kaikki ovat tervetulleita. Voit viivähtää myös lyhyemmän ajan, jos ei ole mahdollisuutta olla mukana koko iltaa. Illan ajaksi on järjestetty lastenhoito sitä tarvitseville. Iltoja järjestetään talvikautena kerran kuussa sunnuntai-iltoina temppelillä.

Musiikki

Musiikki kuuluu luonnollisena osana seurakuntamme toimintaan. Seurakunnassa on yhteislaulujen säestyksen lisäksi yksinlaulajia ja lauluryhmiä. Lisäksi järjestetään vuosittain tapahtumia, joissa on mukana vierailevia musiikkiryhmiä ja yksinlaulajia. Vierailemme myös säännöllisesti palvelutaloilla järjestämässä yhteislaulu- ja hartaushetkiä. Myös lapsille ja nuorille järjesteään ajoittain musiikkitapahtumia ja konsertteja.

Ruokailut ja kahvit

Seurakuntamme järjestää ajoittain kaikille avoimia ruokailuja ja kahvituksia tilaisuuksien yhteyteen sekä omana toimintanaan ilman tilaisuuksia.

Maanataisin (talvikautena lokakuusta- toukokuuhun) on maksullinen ruokailu temppelillä klo 11-12.30.

Sielunhoito ja rukouspalvelu

Seurakuntamme tarjoaa kaikille halukkaille rukouspalvelua sekä mahdollisuutta keskusteluihin kaikkien tilaisuuksien yhteydessä. Palvelemme myös ajanvarausperiaatteella. Sielunhoito- ja rukouspalvelua antaa seurakunnan pastori ja muut kyseisiin tehtäviin valtuutetut seurakuntalaiset.

Sählykerho

Sählykerho kokoontuu Kaarihallilla perjantaisin klo 17.30-19.30, silloin kun siellä ei ole Toikkari tai Kids Action -iltaa. Lisätietoja sählykerhosta saa Jari Kauraselta, puh. 040 961 4487.

Tilaisuudet ja tapahtumat

Seurakuntamme järjestetää monenlaisia hengellisiä tilaisuuksia, joihin kaikki ovat tervetulleita. Tilaisuudet sisältävät yleensä yhteislauluja, puheenvuoroja, rukousta ja Raamatun opetusta.

Ehtoollisjuhla järjestetään temppelillä joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai klo 11 ja muina sunnuntaina tilaisuudet ovat temppelillä klo 16.

Rukoushetket ovat tiistaisin klo 18 ja torstaiaamuisin klo 8-9.

Viikko-ohjelman lisäksi järjestetään muita erityyppisiä tilaisuuksia. Kaikkien tilaisuuksien ja tapahtumien tarkat ajankohdat löydät  Tilaisuudet  -sivulta.

Yhteistyökumppanit

Teemme seurakuntana aktiivista yhteistyötä monien kristillisten seurakuntien ja muiden tahojen kanssa. Haluamme toimia oman paikkakunnan parhaaksi sekä lähetystyön kautta aina maailman ääriin saakka . Pyrimme siihen, että voimme auttaa ja tukea ihmisten hyvinvointia kokonaisvaltaisesti yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan helluntailiikkeen yhteistyökumppaneihimme.

https://www.fida.info/ 

https://www.netmission.fi/ 

https://www.uskotv.fi/ 

https://www.hyvasavo.fi/wp/ 

https://www.ikopisto.fi/ 

https://www.kan.fi/ 

https://www.avainmedia.org/ 

https://elamajavalo.fi/ 

https://www.hsry.fi/ 

https://www.suomenhelluntaikirkko.fi/ 

https://www.aikamedia.fi/

Lisätietoa seurakunnastamme löydät näistä linkeistä: