Tarkistetaan kytkennät

09.09.2023

 "Savun hälvettyä tarkistetaan kytkennät" on saatettu monasti todeta, kun jo joku vahinko on päässyt tapahtumaan. Usein erilaisten laitteiden käyttöohjeet kaivetaan vasta silloin esiin ja tutustutaan niihin tarkemmin. Näin käy meille myös joskus omankin elämämme kohdalla. Vasta sitten, kun haaksirikko on jo tapahtunut tai asiat ovat pahasti solmussa, aletaan etsiä asioihin apua.


Raamatun sana on annettu meille elämämme käyttöohjekirjaksi. Se on tällä hetkellä ehkä maailman luetuin ja laajimmalle levinnein kirja. Jumala on antanut sen meille, että sen avulla voisimme löytää hyvän ja onnellisen elämän.


Jeesuksesta sanotaan, että hän itse on tuo sana. Hän eli tuon sanan todeksi, "koeponnisti" sen, elämällä sen mukaan. Hän eli täällä samojen koetusten ja kiusausten keskellä kuin mekin, mutta kuitenkin ilman syntiä. Näin hän kykenee ohjaamaan myös meidät tuolle hänen viitoittamalleen tielle, taivastielle.


Hän sanoo itsestään, että hän tuli tänne maan päälle antamaan meille yltäkylläisen elämän ( Joh 10.10). Siis hyvän ja onnellisen elämän ei vain tässä ajassa vaan myös kerran iankaikkisuudessa. Kuuntelemalla hänen sanojansa, lukemalla niitä raamatusta ja tekemällä niiden mukaan, pääsemme tuohon elämään sisälle. Jeesus sanoi myös, että jos joku tahtoo noudattaa hänen tahtoaan, pääsee kyllä selville siitä, onko hänen opetuksensa lähtöisin Jumalasta vai puhuuko hän omiaan ( Joh 7:17).


Luetaan siis näitä, meille annettuja, elämämme käyttöohjeita huolella, ennen kuin mitään vahinkoja pääsee tapahtumaan ja varmistetaan, että sen edellyttämät liitännät suhteessamme Jumalan kanssa ovat kunnossa.


Erkki Lehtonen

Pastori, Juvan helluntaiseurakunta