Sinä olet aarre

01.05.2019Lapsena monille meistä tuli aarteen etsintä leikkinä tutuksi. Kuljettiin itse piiretyn kartan avulla etsimässä aarretta lähialueilla. Vanhempana tuo etsintä on saattanut muuttaa vain muotoaan. Vapaa-ajan harrastuksenakin aarteita etsitään geokätköistä, sukeltamalla vanhoja hylkyjä jne.

Järjestimme lastenleirillä kerran aarteenetsinnän. Aarretta etsittiin koko leirin ajan ja joka päivä annettiin tuohon etsintään aina jokin uusi vinkki. Näin mielenkiinto säilyi asiassa ihan leirin loppuun asti.

Viimeisenä päivänä tuo aarre vihdoin löytyi puisesta arkusta. Jokainen vuorollaan sain käydä katsomassa millainen aarre sieltä arkusta oikein on. Jännitys oli aistittavissa jokaisen lapsen kohdalla, kun he lähestyivät tuota vanhaa puista arkkua. Avattuaan kannen he kurkistivat sisälle arkkuun ja mitä he näkivätkään. Arkun pohjalle oli laitettu suuri peili niin, että kurkistaessaan arkkuun he näkivät sieltä oman kuvansa. Lasten ilmeet olivat kyllä silloin näkemisen arvoisia.

Tuohon leikkimieliseen etsintään ja sen lopputulokseen sisältyi kuitenkin tärkeä opetus. Meistä jokainen on Jumalalle aarre, tärkeä ja ainutkertainen.

Sanassaan Jeesus itse kertoo tuosta aarteesta helmenä, jonka kauppias nähdessään halusi ostaa. Hän myi kaiken mitä omisti ja osti tuon kallisarvoisen helmen ( Matt. 13:45,46 ). Jeesus luopui kaikesta siitä mitä hänellä taivaassa oli ja tuli ihmiseksi tänne maan päälle. Hän maksoi meistä täyden hinnan kuolemalla ristillä syntiemme tähden ja avasi näin meille kaikille hänen kauttaan mahdollisuuden päästä Jumalan yhteyteen ja kerran sen myötä myös iankaikkiseen elämään taivaassa.

Tuon tien löytämisen riemun pukee sanoiksi J.L. Runeberg tuossa tutussa virressä "On meillä aarre verraton" sen viimeisessä säkeistössä näin: " Siis kiitos armon Jumala, nyt lakkaamatta aivan, kun sinä meille sanassa osoitat tietä taivaan. Ken nyt on köyhä, rikas ken, sanasi saatuansa! Sen kalliin aarteen jokainen saa pitää omanansa."

Erkki Lehtonen

Pastori, Juvan helluntaiseurakunta