Olemme perillisiä vai olemmeko

21.06.2018

Perinnönjako saattaa olla usein hyvin riitaisakin tapahtuma ja monet ovat valmiit rikkomaan jopa sukulaisuussuhteensa riidellessään jaossa olevasta perinnöstä. Meidän olisi varmaan tuollaisessa tilanteessa hyvä miettiä, että ovatko nuo ajalliset aarteet kuitenkaan sen arvoisia.

Meille kaikille on kuitenkin tarjolla perintö, jonka saamiseksi ei tarvitse kenenkään riidellä. Tuo perintö on Jumalan meille lupaama iankaikkinen elämä.

Tuonkin perinnön saamiseen liittyy muutamia ehtoja, jotka meidän on kuitenkin hyvä tiedostaa.

Ensiksikin, ennen kuin kenenkään perintöä voidaan jakaa, on edesmenneen kuolema pystyttävä todistamaan. Ennen kuin Jeesuksen hautaamiseen annettiin lupa, todistivat roomalaiset sotilaat hänen kuolemansa. Yksi sotilas pisti keihäänsä hänen kylkeensä ja totesi kuoleman tapahtuneen.

Tässä yhteydessä meidän on varmaan hyvä muistuttaa itseämme ja toinen toistamme siitä, että tuolla kuolemallaan hän sovitti syntimme ja avasi meille tien Jumalan yhteyteen. Johannes Kastajakin, jonka muistoksi  juhannustakin vietämme, kiinnitti tuohon samaan asiaan huomionsa, kun hän Jeesusta katsellessaan huudahtaa, että "Katsokaa Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin".

Toiseksi vain perillisillä on oikeus perintöön. Lapset ovat tämän asian suhteen etuoikeutettuja.

Jumalakin on varannut tuon perinnön omille lapsilleen. Tuon lapsioikeudenhan me saamme uskomalla Jeesukseen ja ottamalla hänet henkilökohtaisesti vastaan omaan elämäämme.

Johannes sanoi Jeesuksesta näin: "kaikille, jotka ottivat hänet(Jeesuksen) vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi" (Joh 1:12). Tuon lapsioikeuden myötä sinustakin tulee perillinen, iankaikkisen elämän perillinen.

Eräässä, ainakin minun nuoruudessani, lauletussa lastenlaulussa tuosta perinnöstä ja sen vastaanottamisesta kerrotaan näin: " Sitä et voi ostaa rahalla, etkä kullan avulla. Et voi voittaa veikaten, etkä ansioosi turvaten. Ikuinen elämä annetaan lahjana, jos vain uskot Jeesukseen".

Sitä, mitä kaikkea muutakin tuo perintö pitää sisällään, voidaan pysähtyä miettimään joku toinen kerta lisää.

Oikein hyvää kesän jatkoa teille kaikille!

Erkki Lehtonen

Pastori, Juvan helluntaiseurakunta