Katso Kristus kadulla kulkee

26.01.2023

Kerrotaan, että kristitty lähetystyöntekijä meni maahan, jossa ei vielä tiedetty kovin paljon kristinuskosta. Sen sijaan maassa oli monia muita uskontoja senkin edestä. Hänen sinne tultuaan nuo uskontojen edustajat piirittivät hänet ja halusivat saada selville miten tämä meidän Jeesuksemme eroaa heidän jumalistaan.

Lähetystyöntekijä kertoi heille seuraavan esimerkin. Mies putosi hiekkakuoppaan, jossa oli oikein viettävät reunat. Monista yrityksistä huolimatta hän ei päässyt nousemaan sieltä omin avuin ylös. Hän pyyteli kovasti apua ja niinpä tuohon kuopan reunalle tulikin monia eri uskontojen edustajia.

Heillä kaikilla oli antaa miehelle monenlaisia neuvoja, jolla hän voisi auttaa itseään selviytymään tuolta kuopasta. Niistä ei kuitenkaan ollut hänelle apua vaan hän oli jo kovin uupunut monista yrityksistään. Sitten kuopan reunalle tuli Jeesus. Hän ei puhunut mitään vaan ojensi kätensä miehelle ja veti hänet ylös kuopasta.

Tuo kertoo jotain olennaista Jeesuksesta ja hänen tavastaan auttaa meitä. Hän ojentaa ensin auttavan kätensä ja pelastaa meidät, kun olemme joutuneet hätään. Vasta sen jälkeen hän opettaa meitä vaeltamaan niin, ettemme enää vahingoittaisi itseämme ja pääsisimme kerran taivaaseen.

Seuraavan laulun sanat kertovat meille paljon siitä millainen tuo rakas Jeesuksemme on:

"Katso Kristus kadulla kulkee ja hän kurjinta tervehtää. Hän ohi ei kiirehdikkään vaan juttelemaan jää. Ja katso nyt mitenkä kätensä hän ojentaa arpisen ja siihen suo tarttua käden, heikon, syntisen ihmisen". Sävel Aimo Huttunen, sanat Ritva Viljamaa.

Nuo arvet hänen käsissään kertovat siitä armosta ja anteeksiantamuksesta, jonka hän on meille kaikille hankkinut ristinkuolemansa kautta. Oletko sinä jo tarttunut tuohon hänen ojennettuun käteensä ja antanut pelastaa itsesi?

Kenties voisit yhtyä kanssani rukoukseen vaikkapa tuon tutun hengellisen laulun sanoin: "Mun ota kätein Herra ja taluta, niin että pääsen kerran mä kotia. En jaksa käydä yksin vaan vajoan. Vie kanssas käsityksin, oi auttajan, oi auttajan" HL 382.

Erkki Lehtonen

Pastori, Juvan helluntaiseurakunta