Syyslomamatka Unkariin

20.10.2018

SYYSLOMAMATKA Unkariin

" Üdvözöljük a repülőgépen " ja silloin repesi, aiheuttaen Joosualla spontaanin ja villin tuuletuksen. Istuimme mutkikkaan lähtöselvityksen ja selityksen jälkeen Budapestiin lähtevässä lentokoneessa. Alku takkusi jo Rissalassa, jossa meille ilmoitettiin että juuri me emme mahdu ylippukattuun lentokoneeseen. Rukouksia , huokauksia ja pyyntöjä lähetettiin tiuhaan tahtiin Hänelle, jolla on valta ja voima muuttaa asioiden kulkua. "Ja jos alku on näin hankalaa, mikä tulee olemaankaan se siunausten määrä, jota kohti olemme menossa? ", tunsin ajattelevani. Jos tuon tutun kielen kuuleminen sai Joosuan reagoimaan, niin oma tapani osoittaa kiitollisuutta, purkautui noroina silmäkulmista.

Auton vuokraamista , vakuutusehtojen sekkaamista ja pankkikortin vilaustusta ja sitten alla paloi M0 Budapestin baana kohti Balatonia. Ihana Puztan leppeä tuuli puhalteli +25 asteen hellivässä lämmössä. Ympärillä häkellyttävän värikyllästeinen Unkarin ruska oli kauneimmillaan. Että minun sielussani soi...aina siihen asti kunnes avasin kotimme oven Vàrpalotassa. Home Sweet Home kyltti toteutui sananmukaisesti, oma HOME kullan kallis: tuuletusta, hengityssuojaimien käyttöä ja antihistamiinia.

Joosua ymmärsi tarvitsevansa kaivattua laatuaikaa, olihan hän virallisesti syyslomalla. Kyllä 15v. poikanikin muuttoon osallistui, kantoi pakatut tavarat pahvilaatikosta takaisin hyllyyn.

Tulevaan kotikaupunkiimme Soproniin ajallessa mieli oli jännittynut ja samalla hieman haikea. Aika Várpalotassa olisi pian ohi, monenlaista menneisyyden tunne taakkaa kannettavana ja pitkää ihmissuhdetta saisi uuden näkökulman, etäisyyttä ja irrottautumista. Yhtäaikaa samassa sielussa kohtasi eilisen kipu ja huomisen riemu.

Paavali tiivisti tuntojani Fil 3: " Mutta yhden minä teen: unhottaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessäpäin, minä riennän kohti päämäärää, voittopalkintoa, johon Jumala on minut taivaallisella kutsumisella kutsunut Kristuksessa Jeesuksessa. "

Vuokra-asuntoja oli puntaroitavaksi tarjolla 7 kappaletta, niihin tutustuimme ja läpi kävimme. Mutta onkohan minulla joku kumman kontrollikeskuksen ruuvi löysällä tai peräti pudonnut, kun tämän kaikista juuri valitsin? se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Talo on vähintään sata vuotias. Asunto on kuiva, sisältä ok, uudehko keittiö ja meille pihalla oma patio! Jopa siivousmoppi kotoisasti odotti ovenpilessä. Vuokraemäntä puhui vielä hyvää saksaa ja hän halusi meille maalauttaa huoneet ennen 15.11 vuokrasopimuksen kirjoittamista. Tämä se on !

Sunnuntain kokouksessa meidät sitten kättenpäällepanemisen ja seurakunnan täyden hyväksynnän saattelemina siunattiin Soproni Evangéliumi Gyülekezet- seurakuntaan. Palaveri pastorin Roóz Zoltanin ja vanhimmiston kanssa oli hyvin rakentava ja yhteistyöhön suuntaava. Kerrankin minua odottaisi työtiimi, jossa olisin jäsen. En enää yksinäinen romanikylillä koluaja , vaan yhteisellä näyllä varustetun seurakunnan elävä kivi ja osa isompaa kokonaisuutta. Sain palvella tätä rakkaaksi tullutta Jumalan lasten joukkoa myös saarnaamalla sanaa.

Tietysti kävimme myös romanikylillä Ozorassa ja Mezöszentgyörgyssä, tapaamassa niitä pitkäaikaisia ystäviä, perheitä ja enenevää lapsikatrasta. Tyndin huusholliin oli hankittu uusi, musta sika, joka estotta kulki porstua ja kammarin väliä.

Jälleennäkeminen nosti tunteet romanien sydämessä pintaan. He olivat Karin kuolemasta kovin murheissaan ja itkien he kysyivät: " Kuka meitä ja lapsiamme nyt siunaa, kun pastori Karia ei enää ole?". Samaa kyselen; Niin voisitko se olla sinä?

Umpi uupuneena, mutta sydämessäni niin onnellisena ja sielu kylläisenä , täyttäessäni Herrani tahtoa, pakkailin kotia joulukuiseen muuttokuormaan. Silloin sydämessäni soi ( muokattu) runonpätkä. " Ja vaikka minä saisin maailman ääret ja vaikka minut vietäisiin palatsiin , tänne minä palaan , vaikka kerjätä saisin, vaikkapa hulluna pidettäisiin".

Lähettinne, Tarja Honkanen ja Joosua