Rakkaat ja uskolliset ystäväni sekä Unkarin romanityön tukijat

03.06.2019

Lämmin kiitos teille kaikesta esirukouksesta ja muistamisesta tämän pimeän ja pitkän talven aikana, joka on ollut, rehellisesti kyllä, elämäni raskain ja vaikein aika. Mutta mitä syvemmältä laakson pohjalta sitä vuorelle nousee , niin sen upeammat näkymät edessä avautuu. Mennyttä aikaa en vaihtaisi mihinkään. Kokemuksena ja kasvupaikkana tämänkaltainen puntaroi kutsumusta niin rajusti : kysymys mitkä ovat motiivit ja mikä saa meitä liikkeelle? Koen, että aivan uudenlainen alku on mahdollinen vain, kun kaikki mihin ennen on voinut nojautua, riisutaan ympäriltä pois. Toivosta ihminen elää, että uusi alku peittoaa vanhan ja on jotain mitä kohti kannattaa kurottua.

" ...Jumala ei voi valehdella, Hän tahtoi rohkaista meitä, Hänen turviinsa paenneita ja kannustaa pitämään kiinni toivosta, joka on edessämme..." Heb. 6:18

Olen tarvinnut kaikki nämä kokemukset, kivun ja pettymyksen, että voisin taas lähetä lähetystyöhön, auran sarviin tarttuen. Aavistan jo, että vielä tulee aika nauraa ja iloita, sillä ne, jotka kyynlin kylvävät he riemuiten leikkaavat . Pientä valonpilkahdusta olen jo kevään aikana saanut kokea, mitä on kun valo ja vapaus voittaa. Roudan sulaessa keväinen kauneus täyttää tienoon, kuvassa Sopron kukkii huhtikuussa.

Mutta Herramme ei päästä meitä helpolla: kärsivällisyys kun ei ole luontaisesti minuun istutettu. Taloamme on välittäjä myymässä, mutta ei edes yhtä kiinnostunutta! Se koettelee.

Itselläni on pieni leikkaus edessä, kunnes totesin aikani odoteltuani, että oleinkin tipahtanut pois leikkausjonosta, näin Kysissä varmistettiin. Eikä hilpeyttä lisännyt se, että lomakkeessa lähiomaisen kohdalla on pelkkä viiva------------. Se koettelee. Ei kannattajista sitten joku haluaisi ostaa tuota miun "Pösökkiä" , Peugeot 3008 vm. 2011, ? ai ei vai, Sekin koettelee.

Joosua maanantai aamuna räväytti ja seisoi pukeutuneena, reppu selässä, lasit nenällä, koulutaxia odottaen, oikein hyvä. Mutta...kello oli vasta 6.20 . Ei voi olla koulu ikävä paikka, kun sinne mieli tekee jo anivarhain.

Syksystä vaivanneet silmäoireet on nyt tutkittu ja hyvälaatuinen, selkeärajainen aivokysta löytyi CT kuvista. Ainut pulma on koko n. 3cm. Sitä nyt vaan seurataan. Lisäksi tehtiin 4h kestänyt EEG, josta tuloksia odotellaan. Se koettelee.

Laajassa näöntutkimuksessa hän sai uudet silmälasit, kun silmät ovat aivan eri paria, toinen plussaa ja toinen vahvaa miinusta. Ei ihme, että jo useat lasit hän on systemaattisesti hävittänyt! Kun astelimme ulos Speksaversin myymälästä oli pojalla naurussa pitelemistä; Hän osoitti sormellaan kaikkia vastaan tulevia lähmmäisiään ja nauraa hekotti. Ryytyneen äidin tarkasti nähtyään, pojan oman huoneen ovia paukahti voimalla kiinni. Elä sitten tämän saman naisen kanssa loppuelämä, lapsi rukka. Kyllä se koettelee.

Pääsiäisaikaan saimme olla 2 viikkoa Unkarissa ja totesin lähtiessäni lumipyrystä, että kyllä se kevät vaan on kaunis ja ihana, meillä vielä edesspäin. Ja matkassa mukana ollut pariskunta Sauli ja Vuokko Malinen saivat nauttia unkarilaisesta vieraanvaraisuudesta, Sauli toi raikkaan ja rakkaan tervehdyksen kotiseurakunnasta Siinjärveltä. Koen yhteistyön vahvasti lujittuneen tätä kautta. Sovitusti saarnasin Sopronissa, yhteinen leivän murto ja viinin jakaminen vei meidät alku seurakunnan askeliin. Teimme sen Herramme muistoksi, julisten hänen tulemustaan.

Bükfürdössä osallistuttiin Joosuan kanssa romaniperheen kotikoukseen, jossa aivan kaikkien paikalla olleiden ystävien puolesta saimme rukoilla, sekä niin monien isojen ongelmien

puolesta, etsin apua Häneltä, jolle on annettu kaikki valta ja voima.

..."Astukaamme sentähden rohkeasti armon valtaistumen eteen, jotta saisimme armoa

ja laupeutta , löytäisimme avun silloin kun sitä tarvitsemme..." Heb. 4:16

Tuttu reitti Ozoraan sai muistot tulvahtamaan mieleeni ja jännitys kohosi kilomertrien taittumisen myötä. Mikähän näky minua nyt odottaa? Ja kyllähän se odotti. Tyndin kuolinpesän jakajien löytyminen oli oma haasteensa. Kun tien ja talojen numerot ovat ihanasti rempallaan, kaikki sikin sokin, ilman logiigan häivää. Vaan niin alakuloisen Dianan löysin, jonka kasvoilta oli elämän kylmissä tuulissa se viimeinenkin hymyn kare kuihtunut. Laiha ja iloton oli myös puhumaton veli Patrik. Isoisä maksasi karsinassaan kasvoillaan pelkää kärsimystä, haju kopissa oli kuvottava.

Heitä varten ja juuri heitä varten Jeesus huusi: "Se on täytetty". Heidän toivo, ainut toivo, on Ristin mies, kivun ja sairauden tuttava Jeesus Kristus, mutta heidät vain pitää rakastaa Kristukselle. Siinä apusi on korvamaton.

Ja ihana oli tavata Monika, lapsi katraan keskeltä. Voisi olla tyttäreni. Hän on se positiivisin ja luotettavin henkilö tällä kylällä. Hänen elämästään näkyy, että Jeesus on sitä koskettanut. Hänellä on loistava huumorintajukin , sillä hän esitteli minulle potentiaalisia muuttokohteita Ozorasta, kuvassa oleva talo olisi hyvin hyvin huokea, mummon itselleen ja orpo lapselleen hankkia, ihan omistus- ja sijoitus mielessä! eikä maksa paljon. Vuokraisin auliisti sinullekin!

Muuttolaatikota taas pakkaan ja koen luopumisen haikeuta, samalla riemua saadessani mennä kohti uutta. Muuttotiimiä, pakkausapua ja auttavia käsiä tarvitaan kipeästi. Ilmouttaudu rohkeasti, jos tahdot auttaa! Otan kaikenlaisen käytännön jelppaamisen mielelläni vastaan.

Ensi viikon keskiviikkona 29.5 tarkoitus on allekirjoittaa Fidan kolmikantasopimus, osapuolina lähettävät srk:t, paikallinen Sopronin srk, jonka saumattomaan työyhteyteen menen, sekä Fida. Työsopimuksn kesto on jälleen 2v. Virallisesti aloitan 1.8.2019 . Kysymykseni kuuluukin: Haluatko sinä olla edelleenkin kannatusrenkaassa tukemassa taloudelliseti ja rukouksin työtäni? Toivon, että voisit vastata minulle pian mitä

olet ajatellut ja mihin tulokseen päädyt. Olet päätöksessäsi täysin vapaa.

Lähettävinä seurakuntina ovat edelleenkin Kerava, Siilinjärvi, Juva, Kajaani, Nurmes , Lapinlahti ja Kuopion Tukikohta. Pois jäivät Rautalampi, Pielavesi ja Elämä ja valo ry. Niiden tilanne tarvitsisin uusia tukijoita ja kannattajia. Kiitos kun olet mukana ja rukoilet noiden edellä mainittujen koettelemusten ja käytännön asioiden hoitumisen puolesta.

Kiitos tuestasi, Siilinjärven Helluntaiseurakunnan tilinumero on:

FI98 4786 1020 0269 02 viite 107 Unkarin romanityöhön.

Olet niin tervetullut 16.6 klo 11 Lähtöjuhlaan Siilinjärven Helluntaisrk,

Viertotielle

Tarja ja Joosua Honkanen Déak Tér 4,

9400 Sopron Ungarn , tel. 040 8483809