Suuri lastentapahtuma elokuussa Kaarihallilla

20.07.2021

Yhteistapahtuma Kids Action Special piti olla jo keväällä huhtikuussa, mutta koronan takia se siirrettiin elokuulle. Uusi ajakohta on lauantai 28.8. kello 12-15.

Hyvän pesämunan tapahtuman aikaansaamiseksi ovat antaneet Juvan rotaryklubi ja Juvan SDP, joiden avusta järjestäjät ovat kiitollisia.

Tapahtuma on suunnattu lapsille ja perheille, Juvan Kaarihallilla sisällä ja sen piha-alueella. Järjestävinä tahoina ovat Juvan ev.lut.- ja helluntaiseurakunta, kunnan nuorisotoimi omine pisteineen ja kesäauto välineineen muun muassa sumopainipuvut ynnä paljon muuta.

Myös muita paikkakunnan lasten ja nuorten parissa toimivia yhteisöjä on tulossa mukaan, ainakin 4H ja mahdollisesti vielä muitakin jotka saavat näin paikalle myös omat infopisteensä.

- Tästä on kaavailtu ikään kuin Juvan lasten yhden päivän 'hoploppi'-tapahtumaa, Riitta Ahonen sanoo.

Poimintoina eri aktiviteeteista voidaan mainita muiden muassa korikiipeilyä, mustameri, benzitrampoliini, pomppulinna, paljon erilaisa toimintapisteitä, monenlaisia pelejä, jättilabyrintti, polkuautot, RC-autot.

Monitoimimies ja varsinainen 'ihmemies' Timo Raunio puolisonsa Pirjon kanssa on monien laitteiden takana. Sastamalalainen on lupautunut tulemaan Juvalle mukanaan kuorma-autolastillinen tavaraa.

Juvallakin tuttu koulutyöntekijä Marjut Lindholm-Holopainen kertoo omista kokemuksistaan.

Kaikki tytöt ja pojat ovat tervetulleita kavereineen ja alle kouluikäiset vanhempien kanssa. Lapset saavat tullessaan osallistumispassit ja kerättyään tarpeeksi merkintöjä rasteilta saavat makean yllätyksen.

Kaikille on tarjolla makkaraa ja mehua.

- Hyvää säätä on pyydetty tuoksi päiväksi, seurakunnasta vakuutetaan.

Osallistujille tapahtuma on maksuton.

Teksti: Jukka Ahonen

Kuvat: Timo Raunio. Kuvissa

Pomppulinna on aina lasten suosiossa

Suosittu "mustameri" on tehty auton renkaista.

Benzitrampoliinissa saa hyvät hypyt valjaiden varassa.