Sählyä Kaarihallilla kahdesti viikossa

12.06.2018

Jami Puronaho (vas.) sekä vetäjät Jari Kauranen ja Jouni Tarkiainen.

Kaarihallilla on mahdollista pelata sählyä kesäaikaa kahtena iltana viikossa. Tämän mahdollistaa se, että MTK:n paikallisosaston ja helluntaiseurakunnan peliporukat päättivät yhdistää voimat. Talvisaikaan molemmilla on ollut omat vuorot; tiistaina ja perjantaina.

• Tällä tavalla väkeä riittää paremmin, varsinkin kesällä. Suuremmalla sakilla on mielekkäämpää pelata, Jouni Tarkiainen MTK:sta perustelee.

• Saleja ei Juvalla liian montaa ole. Jos ei yhteistyötä tehdä, niin kaikki ei välttämättä pelaa ollenkaan. Lajin harrastajat ovat kuitenkin pitkälti samoja ihmisiä.

Nyt pelaajien määrä on vaihdellut kahdeksasta kuuteentoista.

• Silloin kun on enemmän porukkaa, tehdään kolme joukkuetta, joista yksi joukkue huilaa kun kaksi pelaa. Pienemmälläkin joukolla on saatu yleensä kokoon kaksi joukkuetta vaihtomiehin, selittää Jari Kauranen, jolla on hallin avaimet helluntaiseurakunnan puolelta.

Enemmistö on yläasteikäisiä poikia. Onpa mukana ollut jokunen nuori nainen jopa perheenäitikin. Alakouluikäiset tulevat isien kanssa. Kirkonkylän lisäksi porukkaa käy myös sivukyliltä ainakin Nääringiltä ja Koikkalasta.

• Kaarihalli on Juvan kentistä paras sählyyn, koska tämä suurin. Laji tarvitsee tilaa. Ammattikoululla, missä pelasimme aiemmin, on paljon tiilinurkkia, mikä aiheutti jopa vaaratilanteita, sanoo Jari Kauranen yli kymmenen vuoden sählyiltojen vetäjän kokemuksella.

• Sitä odottelemme, että kun uusi sali aikanaan tulee, se olisi niin iso, että siihen saa täysimittaisen sählykaukalon. Ja mielellään myös kunnon katsomotilat.

Kesäaikaan ulkona pelattavat lajit tahtovat vetää porukkaa pois sählyn parista.

• Lisää mahtuu joukkoomme, tottakai. Kynnys sählyn aloittamiseen on matala. Varusteiksi riittää alkuun maila ja sisäpelikengät.

• Kesällä saleihin toki saisi enemmänkin vuoroja, mutta vetäjäresursseja ei ole kuin kahteen kertaan viikossa, Jari Kauranen miettii.

Jami Puronahon mielestä parasta sählyssä on se että 'saa juosta. Ja pelata'. Hikiliikunta on hyvää vastapainoa Jamin toiselle harrastukselle; autolla ajelulle.