Leirillä on mukavaa

15.06.2018

Iltanuotiolla
Iltanuotiolla

Heinäkuun 13. päättyen vietettiin jo perinteiseksi muodostunutta lastenleiriä Kaislajärven pitkälti jo uutta ilmettä saaneessa leirikeskuksessa.

Sääkin suosi leirinpitoa tällä kertaa aivan verrattomasti.

Leiripäivien aikana päästin kilvoittelemaan pelien ja kilpailujen parissa, tietysti liikkumaan eri tavoin, uimaan, saunomaan sekä saamaan opetusta rakastavasta ja turvallisesta Taivaan Isästä

Iltanuotiot kruunasivat leiripäivät, ihan erityisesti torstaina, kun vanhemmat pääsivät vierailemaan leirillä. Ilta menikin rattoisasti makkaran, kahvin sekä tietysti iltanuotion merkeissä.

Kuitusen Jouni muun muassa kertasi omia leirikokemuksiaan:

Jo aika pienenä leiriläisenä onnistuin ajamaan yhden auton romuksi, ihan lunastuskuntoon, mutta myöhemmin olin samassa paikassa leirin johtajana.

  • Jokaisesta, jopa kaikkein villeimmästä, ja toisaalta ujoimmistakin tytöstä ja pojasta voi tulla ihan mitä vaan, kannusti Jouni vanhempia kärsivällisyyteen kasvatustyössä.

  • Voin sanoa olevan eräänlainen esimerkki siitä. Lapsiin kannattaa uskoa ja antaa heille vastuuta.

Nuotioillan ohjelma-osuudessa muodostettiin 'puhelinlinja' hätäpuhelua varten. Samalla tavalla kuin puhelin toimii avun perille saamisen välineenä, rukous on meille kanava Jumalan sydämelle.

Jounin mukaan on päivien aikana on kannustettu myös rehellisyyteen. Vaikka sekin selvisi, ettei kukaan meistä, ohjaajistakaan, ole täydellinen eikä saa täysin puhtaita papereita, jos meitä aletaan oikein tarkkaan tutkia.

Leirin johtajana on ollut ensimmäistä kertaa Kaurasen Joona. Opetuksesta vastasi pääasiallisesti Kuitusen Jouni. Kiitoksen ansaitsevat myös kaikki ahkerat talkoolaiset, joiden ansiosta leirin tänäkin vuonna saatiin pyörimään sujuvasti.