Kaarneet lauloivat temppelillä

26.03.2018

Mikkeliläinen kuoro Kaarneet esiintyi Temppelillä sunnuntaina 8.4. klo 16

• Kuoro koostuu vähän iäkkäämmistä laulajista, sen vetäjä Markus Vilponen kertoo.

• Meillä Mikkelin seurakunnassa on useita musiikkiryhmiä ja etenkin nuorilla omansa. Musiikkitarjonnan monipuolisuutta ajatellen olemmekin sitten palvelleet seurakuntaa tällä tavalla nyt jo muutaman vuoden ajan. Etenkin varttuneemmat seurakuntalaiset haluavat mielellään kuulla näitä ihania, tuttuja hengellisiä lauluja, joissa on myös voimakas sanoma.

Toki Kaarneitten ohjelmistossa on Markuksen mukaan myös uudempiakin lauluja, ylistyskuoroja ynnä muuta musiikkia.

Kuusitoistahenkiseen kuoroon kuuluu melko tasapainoisesti sekä miehiä että naisia.

• Osa lauluista lauletaankin äänissä.

• Omissa kotiseurakunnan jumalanpalveluksissa ja kokouksissa esiintymisten lisäksi vieraillaan lähinnä lähipaikkakuntien seurakunnissa.

Säestäjinä toimivat Jaakko Seppänen, harmonikka, Woodly Dormeus, piano sekä Heikki Saastamoinen, saksofoni. Kuorossa laulavat myös monille juvalaisille tutut Matti ja Airi Hirviniemi.

• Kaarneet eli nykysuomenkielellä korpit eivät toki ole tunnettu erityisen kauniista laulustaan, naurahtaa Markus Vilponen.

• Mutta kun kuoron nimeä pohdittiin, lähdimmekin liikkeelle hiukan pilke silmäkulmassa. Raamatussa kerrotaan profeetta Eliasta, jolle korpit toivat ruokaa erämaahan, Keritin purolle. Mekin haluamme eikkiolla tarjoamassa ihmisille elämän evästä omiin lauluihimme sisältyvän hengellisen sanoman kautta.

• Elia sai juodakseen vettä purosta, ja kaarneet toivat leipää ja lihaa. Toivoaksemme meidänkin lauluissa olisi sitä vähän 'paksumpaa' ravintoa, ja Pyhän Hengen voitelu myös mukana, perustelee Markus Vilponen.