Jolla Poika on

20.11.2017

Eräällä miehellä oli poika, joka oli hänelle erittäin rakas. He molemmat olivat kiinnostuneita arvokkaista taidemaalauksista ja keräilivät niitä kokoelmiinsa.

Maa joutui kuitenkin sotaan ja poikakin lähti rintamalle. Muutaman kuukauden kuluttua isä sai kuitenkin suruviestin, että poika oli kuollut taistelussa. Isä kaipasi ja suri häntä kovasti.

Sodan loputtua heidän kotinsa ovelle koputettiin ja isä meni avaamaan. Ovella oli pojan asetoveri. Hän kertoi kuinka poika oli auttanut turvaan taistelussa haavoittuneita tovereitaan. Häntä kantaessaan oli kuitenkin saanut itse osuman ja menehtyi. He olivat hyviä ystäviä ja pojan vielä eläessä hän oli piirtänyt toveristaan vaatimattoman muotokuvan, jonka hän halusi nyt kiitollisuuden osoituksena lahjoittaa isälle. Isä arvosti sitä ja esitteli sen aina ensimmäisenä, kun talossa kävi vieraita tutustumassa hänen taidekokoelmiinsa.

Vuosia myöhemmin isäkin kuoli ja tuo arvokas taidekokoelma kaupattiin huutokaupassa. Väkeä oli saapunut pitkienkin matkojen takaa hankkimaan itselleen noita arvokkaita tauluja. Huutokauppa aloitettiin ja ensimmäisenä myytiin tuo talon poikaa esittävä piirros. Ostajat eivät olleet valmiit maksamaan edes muutamaa kymppiä tuosta piirroksesta, kun odottivat noiden muiden taulujen myyntiä. Talon puutarhuri oli kuitenkin valmis sen tekemään, koska hän tunsi pojan. Ostajat huutokaupassa olivat helpottuneita, kun tuo piirros saatiin myytyä pois alta ja päästiin itse asiaan, tekemään kauppaa noista arvokkaammista tauluista.

Meklari ilmoitti kuitenkin yllättäen huutokaupan päättyneeksi. Hän oli saanut siihen talon isännältä sellaiset ohjeet, että se, joka ostaa tuon hänen poikaansa esittävän piirroksen, saa myös hänen kaiken muunkin omaisuutensa. Niinpä meklari totesi, että tuo kartano tauluineen kuuluu nyt tuolle puutarhurille.

Monille usko Jeesukseen ja siihen mitä hän on tehnyt puolestamme ei ole ehkä elämässä niiden tärkeimpien asioiden joukossa. Raamattu sana sanoo meille kuitenkin, että "jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei Jumalan Poikaa ole, sillä ei ole elämää." ( 1 Joh 5:12)

Tuota samaa elämää Jeesus tarkoitti sanoessaan itsestään näin: "Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän" (Joh 10.10). Tuo yltäkylläinen elämä tarkoittaa sitä, että samme viettää niin tämän ajallisen elämämme kuin myös iankaikkisuudenkin hänen seurassaan. Tämä on ainakin minun mielestäni elämää isolla E -kirjaimella. Voin kyllä lämpimästi suositella tätä kaikille, tosin vasta 44 vuoden kokemuksella. Se on varmasti vähän verrattuna teihin, jotka olette saaneet kulkea Jeesuksen seurassa jo paljon kauemin.

Nuo taulunostajat olisivat kenties suhtautuneet toisin tuohon heille tarjolla olleeseen vaatimattomaan piirustukseen, jos olisivat tienneet mikä merkitys sillä tuossa huutokaupassa tulisi olemaan.

Meidänkin on hyvä pysähtyä joskus miettimään sitä mitä Jeesus ja usko häneen Jumalan Poikana meille henkilökohtaisesti merkitsevät niin tätä aikaa kuin iankaikkisuuttakin ajatellen.

Hyvää syksyn jatkoa Teille kaikille!

Erkki Lehtonen

Pastori, Juvan helluntaiseurakunta